Loading...
Konijnen 2018-04-03T15:18:16+00:00

KONIJNEN

Het wilde konijn heeft meestal een zandkleurige vacht, stevige achterpoten, grote oren en een klein staartje en wordt tussen de 35 en 50 centimeter groot. In het wild leeft het konijn in groepen, die wonen in ondergrondse holen. Het konijn is veelal actief in de ochtend- en avondschemer en eet voornamelijk grassen, kruiden, zaden en knollen maar ook maïs, groenten en verschillende bloemen en planten komen op het menu van het konijn voor.

Waarom beheer nodig is
Wilde konijnen kunnen grote schade aanrichten aan o.a. tuinen, parken, begraafplaatsen, taluds, rustplaatsen en jonge aanplant. De schade welke het konijn kan aanrichten vraagt in vele gevallen om een snelle en passende oplossing. Faunabeheer Midden Nederland is dan ook uw partner in dit soort gevallen en helpt u snel en correct van het probleem af door middel van:

  • Adviseren / Aanbrengen van preventieve maatregelen
  • Fretteren
  • Afschot

In het wild leeft het konijn in groepen, die wonen in ondergrondse holen. Hij is actief in de ochtend- en avondschemer en eet grassen, kruiden en knollen, maar ook granen, maïs, gras, groenten en bloemen.

Hoe voorkom je schade
Konijnen zijn veelal goed te weren door bijvoorbeeld gaas aan te brengen welke het onmogelijk maakt dat het konijn in een bepaalt gebied kan komen waar u hem liever niet wil hebben.

Mochten de werende maatregelen niet mogelijk zijn of niet het gewenste resultaat hebben dan kan Faunabeheer Midden Nederland u helpen met de aanvraag van een ontheffing bij uw provincie om zo afschot mogelijk te maken om het acute probleem snel en zorgvuldig te verhelpen.

Neem contact op