Loading...
Bijen 2018-04-03T15:09:55+00:00

BIJENZWERM

Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek. Een zwerm is niet gevaarlijk. Blijf rustig en houd afstand. Bel Faunabeheer Midden Nederland!. Deze komt graag langs om de zwerm bij u op te halen. Faunabeheer Midden Nederland werkt samen met lokale Imkers welke de bijen met de grootst mogelijke zorg zullen vangen en verplaatsen.

Wat is een bijenzwerm
Van mei tot juli vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het volk, enkele duizenden bijen, gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen. Voordat ze dit hebben gevonden maakt de zwerm een tussenstop. Ze vormen een klont bijen aan een boomtak, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms een paar dagen hangen.

In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw ‘huis’. Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om u te steken. Ze zijn alleen op doorreis en hebben niets verdedigen.

Waar vind ik een imker
Neem contact op met Faunabeheer Midden Nederland. Ons netwerk met diverse lokale Imkers is groot genoeg zodat altijd ook bij u in de buurt iemand snel ter plaatsen kan zijn om de bijen te verwijderen.

Neem contact op